IT-strategie

Foto NIS Consulting - IT-strategie


IT-strategie heeft een impact op jouw hele business strategie

Net als een gedegen business, marketing of andere strategie die jouw bedrijf inzet om doelen te halen, is ook IT-strategie eentje dat niet vergeten mag worden. NIS Consulting begrijpt dit als geen ander hoe belangrijk een goed uitgewerkte strategie is. Zowel op tactisch als operationeel vlak zijn er veel voordelen bij in het inzetten van een future-proof IT-strategie.


Unieke, beproefde methode

We kunnen echt wel stellen dat een goed uitgewerkte IT-strategie, die rekening houdt met IT-security, met zicht op de toekomst en op maat van jouw organisatie een enorme asset is binnen het bedrijf. Andere processen hebben hier ook baat bij, en zal bijdragen tot een betere business strategie en uitvoering ervan. 

Door onze jarenlange ervaring, maar ook door naar de toekomst te kijken, verschillende methodologieën te testen en trends op de voet te volgen, hebben wij bij NIS Consulting een beproefde methode uitgewerkt die wij inzetten om de IT-strategie van een bedrijf te bepalen. 

Heel kort toegelicht: eerst zal onze specialist ter zake een assessment doorvoeren, een team van experts bekijkt dan de mogelijkheden, bottlenecks en opportuniteiten. Op basis daarvan wordt er een strategisch plan uitgetekend volgens het DNA van de organisatie. 

Stel jezelf even volgende vraag: op welke componenten wil jij jouw infrastructuur bouwen? 

Wij vertalen jouw vragen naar een technische IT omgeving die steek houdt met in het achterhoofd: Hoe zorgen we voor efficiëntie zonder de kosten nodeloos de hoogte in te jagen? 

Kan jij je daar in vinden? 


IT-strategie klaar, dan moet deze ook uitgerold worden

Van zodra jouw IT-strategie uitgetekend is, is het tijd om deze uit te rollen. Hierbij helpen wij jou graag. Eén of meerdere van onze medewerkers kunnen voor korte- of langetermijn project management de uitrol van de strategie ondersteunen. 

Deze lichten we graag toe aan de hand van een voorbeeld: 

Een wereldspeler op vlak van bier brouwen hebben wij bijgestaan met hun hyperconverged infrastructure. We implementeerden er onder meer een andere storage network. 

We kozen hier bewust niet voor de klassieke aanpak met fysieke servers en storage. Nee, we gingen voor een systeem dat meer moduleerbaar was, in lijn met hun business strategie. Enerzijds kan het bedrijf hierdoor makkelijk moduleren bij groei, maar anderzijds heeft het ook een goede impact mocht disaster recovery nodig zijn. 

Wil dat zeggen dat wij de klassieke infrastructuur altijd overboord gooien? Nee hoor, voor elk project, elke IT-strategie en elke infrastructuur die wij implementeren, kijken we steeds naar de specifieke behoeften én budget van de klant. Er wordt altijd een voorstel op maat uitgewerkt, geen one size fits all. Ontdek hieronder onze andere diensten:

Icon Multi Cloud Services NIS Consulting
Icon IT-security/GDPR NIS Consulting
Icon IT-infrastructure NIS Consulting
Icon Managed Services NIS Consulting


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x